Blog

Verdens synsdag 13. oktober

Skrevet av dato: 10th October 2016 kategori: Nyheter med Legg igjen en kommentar

Torsdag 13.oktober arrangeres Verdens Synsdag, et globalt arrangement som er innstiftet av WHO. Det arrangeres hvert år, og retter fokus mot blindhet og synshemming. På verdensbasis har 285 millioner mennesker en synshemming, og 80% av disse kunne vært unngått dersom man fikk riktig behandling hos en optiker eller øyelege.

I forbindelse med denne dagen ønsker vi, i samarbeid med Brilleland, å sette øyehelse på dagsorden. Nøkkelen til god øyehelse ligger i jevnlige kontroller av øynene, og øyehelsen kan si mye om vår egen helse. Under en synsprøve vil man ikke bare kunne tilrettelegge for et optimalt syn, men også oppdage tegn til øyesykdommer eller andre sykdommer som diabetes og høyt blodtrykk sier fagsjef i Brilleland, Karin Lund.

Banner_pressemelding_980x450

God øyehelse skal ikke kun være forbeholdt mennesker med gode ressurser, men også de som bor i utviklingsland uten de samme forutsetningene som oss. Enten på grunn av dårlig økonomi eller tilgjengelige optikere. Derfor gir Brilleland 50 kroner for hver kunde som tar en gratis 2-minutters sjekk av synet sitt. Pengene går uavkortet til Vision for All, og målet et 150.000 kroner: 3000 synsprøver på 3 dager.

 

Hva nå?

  • For hver kunde som tar en 2-minutters sjekk av synet sitt gir Brilleland 50 kroner til VFA. Inviter med deg familie og venner og sjekk synet gratis.
  • Ta også med dine gamle briller til en av våre butikker, så sørger vi for at de får et nytt liv hos noen som virkelig trenger dem.

Som en takk for hjelpen får du en verdikupong på 200 kroner hos Brilleland til en ny brille eller solbrille.

 

Hva er en 2-minutters synssjekk?

Dette er en elektronisk synssjekk som vil indikere om du trenger briller eller om synet ditt har endret seg. Dette kan du ta i din nærmeste Brilleland butikk og er helt gratis.

 

Post Written by

Skriv en kommentar